|
/
Browsing by Author Charneca, R.
Showing results 1 to 20 of 38
Issue Date | Title | Author(s) | 2019 | Alentejano and Bísaro pigs and their crosses: genotype effect on loin traits | Martins, J.M.; Albuquerque, A.; Fialho, R.; Neves, J.; Freitas, A.; Nunes, J.T.; Charneca, R. |
2019 | Alentejano pig | Charneca, R.; Martins, J.M.; Freitas, A.; Neves, J.; Nunes, J. Tirapicos; Paixim, H.; Bento, P.; Batorek-Lukač, N. |
2022 | Backfat transcriptome of castrated and intact Alentejano pigs fed commercial and fibre-rich experimental diets | Garrido, N.; Albuquerque, A.; Martins, J.M.; Charneca, R.; Costa, F.; Marmelo, C.; Ramos, A.; Martin, L. |
2019 | Comparative RNAseq analysis of backfat tissue from local pig breeds. | Albuquerque, A.; Óvilo, C.; Núñez, Ý.; Benítez, R.; Lopez-Garcia, A.; Garcia, F.; Laranjo, M.; Charneca, R.; Martins, J.M. |
2019 | Comparative transcriptomic analysis of dorsal subcutaneous fat from Portuguese local pig breeds | Albuquerque, A.; Óvilo, C.; Núñez, Y.; Benítez, R.; Lopez-Garcia, A.; Ballesteros, J.; Garcia, F.; Laranjo, M.; Charneca, R.; Martins, J.M. |
2020 | Comparative Transcriptomic Analysis of Subcutaneous Adipose Tissue from Local Pig Breeds | Albuquerque, A.; Óvilo, C.; Núñez, Y.; Benítez, R.; López-Garcia, A.; García, F.; Félix, M.R.; Laranjo, M.; Charneca, R.; Martins, J.M. |
2018 | Composição da carcaça e caracterização físico-química de músculo de porco Alentejano acabado em montanheira – resultados preliminares | Cachucho, L.; Albuquerque, A.; Usié, A.; Leão, C.; Meireles, B.; Barbosa, P.; Gaspar, D.; Martins, J.M.; Charneca, R.; Ramos, M.; Jerónimo, E. |
Feb-2021 | Describing variability in pig (Sus scrofa) genes coding for receptors and priming proteins involved in coronavirus infections: towards a One Health perspective in conservation and selection of animal genetic resources | Bovo, S.; Schiavo, G.; Ribani, A.; Utzeri, V.J.; Taurisano, V.; Ballana, M.; Muñoz, M.; Alves, E.; Araújo, J.P.; Bozzi, R.; Charneca, R.; Di Palma, F.; Etherington, G.; Fernandez, A.I.; García, F.; García-Casco, J.; Karolyi, D.; Gallo, M.; Gvozdanović, K.; Martins, J.M.; Mercat, M.-J.; Núñez, Y.; Quintanilla, R.; Radović, Č.; Razmaite, V.; Riquet, J.; Savić, R.; Škrlep, M.; Usai, G.; Zimmer, C.; Ovilo, C.; Fontanesi, L. |
2022 | Desenvolvimento de uma mistura alimentar inovadora para acabamento de machos de raças de suínos autóctones, ao ar livre, com benefício para a qualidade da carne e para a sustentabilidade do sistema | Martin, L.; Silva, D.; Ramos, A.; Santos, S.; Costa, F.; Marmelo, C.; Charneca, R.; Martins, J.M. |
2007 | Desenvolvimento do tecido adiposo e muscular em suínos de raça Alentejana | Freitas, A.B.; Neves, J.A.; Nunes, J.T.; Charneca, R.; Martins, J.M. |
2020 | Differentially expressed genes involved in lipid metabolism in the muscle tissue of Alentejano and Bísaro pig breeds | Albuquerque, A.; Félix, M.R.; Laranjo, M.; Charneca, R.; Martins, J.M. |
Apr-2018 | Diversidad genética de las razas porcinas ibérica y alentejana mediante el genotipado de variantes genéticas en genes mayores y genes candidatos | Muñoz, Maria; Bozzi, R.; Crovetti, A.; Charneca, R.; Martins, J.M.; Fernández, A.; Fontanesi, L.; Garcia-Casco, J.M.; Óvilo, C. |
2018 | Diversity across major and candidate genes in European local pig breeds | Muñoz, M.; Bozzi, R.; García, F.; Núñez, Y.; Geraci, C.; Crovetti, J.; García-Casco, J.; Alves, E.; Skrlep, M.; Charneca, R.; Martins, J.M.; Quintanilla, R.; Tibau, J.; Kusec, G.; Djurkin-Kusec, I.; Mercat, M.J.; Riquet, J.; Estellé, J.; Zimmer, C.; Razmaite, V.; Araujo, J.P.; Radovic, C.; Savic, R.; Karolyi, D.; Gallo, M.; Candek-Potokar, M.; Fontanesi, L.; Fernandéz, A.I.; Óvilo, C. |
2021 | ECO-PIG - Desenvolvimento de uma mistura alimentar inovadora para acabamento de machos de raças de suínos autóctones, ao ar livre, com benefício para a qualidade da carne e para a sustentabilidade do sistema | Martin, L.; Silva, D.; Ramos, A.; Santos, S.; Costa, F.; Marmelo, C.; Charneca, R.; Martins, J.M. |
2023 | Efeito de uma dieta rica em fibra no crescimento, características da carcaça e composição da gordura de machos inteiros e castrados de raça suína Alentejana criados ao ar livre: resultados preliminares | Martins, J.M.; Charneca, R.; Albuquerque, A.; Neves, J.; Freitas, A.; Costa, F.; Marmelo, C.; Ramos, A.; Martin, L. |
2022 | Effect of a new high fibre feed on blood biochemistry of outdoor finished male local pigs | Martins, J.M.; Charneca, R.; Varino, R.; Albuquerque, A.; Freitas, A.; Neves, J.; Marmelo, C.; Costa, F.; Ramos, A.; Martin, L. |
2019 | Effects of physical activity on blood, growth and carcass parameters of the Alentejano pig | Martins, J.M.; Silva, D.; Albuquerque, A.; Neves, J.; Charneca, R.; Freitas, A. |
2018 | El cruce Alentejano x Bísaro: un estudio en TREASURE | Charneca, R.; Martins, J.M.; Freitas, A.; Neves, J.; Nunes, J.; Elias, M.; Laranjo, M.; Bento, P.; Silva, D.; Paixim, H.; Mendes, S. |
2019 | Fatty acids composition of Longissimus lumborum muscle from Alentejano pigs finished under free-range conditions | Cachucho, L.; Albuquerque, A.; Guerreiro, O.; Alves, S.P.; Bessa, R.J.B.; Usié, A.; Leão, C.; Martins, J.M.; Charneca, R.; Ramos, A.M.; Jerónimo, E. |
Nov-2016 | First reproductive and productive results on “Ribatejano pig” | Charneca, R.; Requetim, C.; Freitas, A.; Neves, J.; Martins, J.M.; Nunes, J.T. |
Showing results 1 to 20 of 38
|