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Browsing by Author Elias, M.
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Issue Date | Title | Author(s) | 1-May-2020 | Impact of a 25% salt reduction on the microbial load, texture and sensory attributes of a traditional dry-cured sausage. | Elias, M.; Laranjo, M.; Potes, M.E.; Agulheiro-Santos, A.C.; Fernandes, M.J.; Garcia, R.; Fraqueza, M.J. |
8-Sep-2016 | Impact of salt reduction on biogenic amines, fatty acids, microbiota, texture and sensory profile in traditional blood dry-cured sausages | Laranjo, Marta; Gomes, A.; Agulheiro-Santos, A.C.; Potes, M.E.; Cabrita, M.J.; Garcia, R.; Rocha, J.M.; Roseiro, L.C; Fernandes, M.J.; Fraqueza, M.J.; Elias, M. |
Jun-2018 | Manual da Ferramenta para a optimização da gestão da produção - CONFIGURAÇÃO | Gândara, J.; Andrade, L.P.; Pinheiro, R.; Paiva, T.; Gaspar, P.D.; Elias, M.; Pereira, C.D.; Soares, C.D.; Henriques, M.; Laranjo, M.; Potes, M.E.; Agulheiro-Santos, A.C.; Santos, F.C.; Silva, P.D.; Nunes, J.; Coutinho, P.; Carneiro, J.; Rodrigues, J.V.; Velho, M.V.; Araújo, M.A.; Ribeiro, M.; Santos, J.; Matias, J. |
Jun-2018 | Manual da Ferramenta para a Optimização da gestão da produção - HORTOFRUTÍCOLA | Gândara, J.; Andrade, L.P.; Pinheiro, R.; Paiva, T.; Gaspar, P.D; Elias, M.; Pereira, C.D.; Soares, C.D.; Henriques, M.; Laranjo, M.; Potes, M.E.; Agulheiro-Santos, A.C.; Santos, F.C.; Silva, P.D.; Nunes, J.; Coutinho, P.; Carneiro, J.; Rodrigues, J.V.; Velho, M.V.; Araújo, M.A.; Ribeiro, M.; Santos, J.; Matias, J. |
Jun-2018 | Manual da Ferramenta para a Optimização da Gestão da Produção - LÁCTEO | Gândara, J.; Andrade, L.P.; Pinheiro, R.; Paiva, T.; Gaspar, P.D.; Elias, M.; Pereira, C.D.; Soares, C.D.; Henriques, M.; Laranjo, M.; Potes, M.E.; Agulheiro-Santos, A.C.; Santos, F.C.; Silva, P.D.; Nunes, J.; Coutinho, P.; Carneiro, J.; Rodrigues, J.V.; Velho, M.V.; Araújo, M.A.; Ribeiro, M.; Santos, J.; Matias, J. |
Jun-2018 | Manual da Ferramenta para a Optimização da Gestão da produção - PANIFICAÇÃO | Gândara, J.; Andrade, L.P.; Pinheiro, R.; Paiva, T.; Gaspar, P.D; Elias, M.; Pereira, C.D.; Soares, C.D.; Henriques, M.; Laranjo, M.; Potes, M.E.; Agulheiro-Santos, A.C.; Santos, F.C.; Silva, P.D.; Nunes, J.; Coutinho, P.; Carneiro, J.; Rodrigues, J.V.; Velho, M.V.; Araújo, M.A.; Ribeiro, M.; Santos, J.; Matias, J. |
Jun-2018 | Manual da ferramenta para a optimização da produção - CÁRNEO | Gândara, J.; Andrade, L.P.; Pinheiro, R.; Paiva, T.; Gaspar, P.D.; Elias, M.; Pereira, C.D.; Soares, C.D.; Henriques, M.; Laranjo, M.; Potes, M.E.; Agulheiro-Santos, A.C.; Santos, F.C.; Silva, P.D.; Nunes, J.; Coutinho, P.; Carneiro, J.; Rodrigues, J.V.; Velho, M.V.; Araújo, M.A.; Ribeiro, M.; Santos, J.; Matias, J. |
2012 | Preliminary evaluation of bacteriocinogenic potencial of Lactobaccilli isolates from South Portuguese traditional fermented sausages against Campylobacter, Salmonella, St. aureus and Listeria monocytogenes | Gonçalves, S.; Fernandes, H.; Fernandes, M. J.; Barreto, A.; Elias, M.; Fraqueza, M.J. |
Oct-2014 | Qualidade e Segurança Alimentar em unidades fabris produtoras de enchidos no Alentejo | Laranjo, Marta; Potes, M.E.; Soares, P.; Torres, M.; Elias, M. |
2017 | Quality and acceptability of dry fermented sausages prepared with low value pork. | Alves, S.P.; Fernandes, M.J.; Bessa, R.J.; Laranjo, M.; Agulheiro-Santos, A.C.; Elias, M.; Fraqueza, M.J. |
28-Dec-2020 | Quality of nonmeat ingredients used in the manufacturing of traditional dry-cured pork sausages | Elias, M.; Laranjo, M.; Agulheiro-Santos, A.C.; Potes, M.E.; Carrascosa, A. |
26-Apr-2019 | Role of Starter Cultures on the safety of fermented meat products | Laranjo, M.; Potes, M.E.; Elias, M. |
Oct-2014 | Safety conditions and native microbial flora of three processing units in Alentejo , Portugal | Laranjo, Marta; Potes, M.E.; Elias, M. |
Oct-2014 | Salt reduction has no negative effects on the sensorial acceptability of traditional dry-fermented sausages from Alentejo, Portugal | Laranjo, Marta; Agulheiro-Santos, A.C.; Potes, M.E.; Elias, M. |
2012 | Selection of staphylococci strains isolated from a Portuguese traditional fermented/dry sausage for potential use as starter cultures | Carvalho, L.; Fernandes, M.J.; Fernandes, H.; Semedo-Lemsaddek, T.; Elias, M.; Barreto, A.S.; Fraqueza, M.J. |
Oct-2019 | Shelf-life extension and quality improvement of a Portuguese traditional ready-to-eat meat product with vinegar | Laranjo, M.; Potes, M.E.; Gomes, A.; Véstia, J.; Garcia, R.; Fernandes, M.J.; Fraqueza, M.J.; Elias, M. |
Jan-2022 | Staphylococcus spp. and Lactobacillus sakei Starters with High Level of Inoculation and an Extended Fermentation Step Improve Safety of Fermented Sausages | Dias, I.; Laranjo, M.; Potes, M.E.; Agulheiro-Santos, A.C.; Ricardo-Rodrigues, S.; Fraqueza, M.J.; Oliveira, M.; Elias, M. |
Oct-2014 | The calibre effect on two traditional dry fermented sausages from Alentejo, Portugal, made from the same dough | Laranjo, Marta; Agulheiro-Santos, A.C.; Potes, M.E.; Fraqueza, M.J; Elias, M. |
Aug-2014 | The effect of the addition of a commercial bioprotector in characteristics of "alheira" made from Alentejano pig meat | Elias, M.; Mota, F.; Laranjo, Marta; Agulheiro-Santos, A.C.; Potes, M.E. |
16-Jul-2016 | The importance of "Montado" ecosystem on the fat quality of "Alentejano" pig. | Potes, M.E.; Laranjo, M.; Elias, M. |
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