Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/10174/39533
|
| Title: | Editorial: Fermented Foods-Characterization of the Autochthonous Microbiota |
| Authors: | Saavedra, Maria José Laranjo, Marta Grujovic, Mirjana Alves-Barroco, Cíntia Semedo-Lemsaddek, Teresa |
| Keywords: | autochthonous microbiota artisanal fermented foods fermentation dynamics OMIC technologies fermentation probiotics microbial ecology traditional foods |
| Issue Date: | 2024 |
| Citation: | Saavedra, M.J., Laranjo, M., Grujović, M.Ž., Alves-Barroco, C. & Semedo-Lemsaddek, T. (2024). Editorial: Fermented foods – characterization of the autochthonous microbiota. Frontiers in Industrial Microbiology, 2, 1504209. https://doi.org/10.3389/finmi.2024.1504209 |
| Abstract: | Editorial que introduz o Research Topic “Fermented Foods: Characterization of the Autochthonous Microbiota”, reunindo estudos sobre microbiotas autóctones em alimentos fermentados artesanais e o papel das tecnologias ómicas na compreensão da sua diversidade e função. Destaca avanços na análise de comunidades microbianas e o contributo das fermentações tradicionais para a segurança, qualidade e identidade dos alimentos. |
| URI: | http://hdl.handle.net/10174/39533 |
| Type: | article |
| Appears in Collections: | MED - Publicações - Artigos em Revistas Internacionais Com Arbitragem Científica
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|