Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10174/39533

Title: Editorial: Fermented Foods-Characterization of the Autochthonous Microbiota
Authors: Saavedra, Maria José
Laranjo, Marta
Grujovic, Mirjana
Alves-Barroco, Cíntia
Semedo-Lemsaddek, Teresa
Keywords: autochthonous microbiota
artisanal fermented foods
fermentation dynamics
OMIC technologies
fermentation
probiotics
microbial ecology
traditional foods
Issue Date: 2024
Citation: Saavedra, M.J., Laranjo, M., Grujović, M.Ž., Alves-Barroco, C. & Semedo-Lemsaddek, T. (2024). Editorial: Fermented foods – characterization of the autochthonous microbiota. Frontiers in Industrial Microbiology, 2, 1504209. https://doi.org/10.3389/finmi.2024.1504209
Abstract: Editorial que introduz o Research Topic “Fermented Foods: Characterization of the Autochthonous Microbiota”, reunindo estudos sobre microbiotas autóctones em alimentos fermentados artesanais e o papel das tecnologias ómicas na compreensão da sua diversidade e função. Destaca avanços na análise de comunidades microbianas e o contributo das fermentações tradicionais para a segurança, qualidade e identidade dos alimentos.
URI: http://hdl.handle.net/10174/39533
Type: article
Appears in Collections:MED - Publicações - Artigos em Revistas Internacionais Com Arbitragem Científica

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Saavedra-2024.pdf145.68 kBAdobe PDFView/Open
FacebookTwitterDeliciousLinkedInDiggGoogle BookmarksMySpaceOrkut
Formato BibTex mendeley Endnote Logotipo do DeGóis 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Dspace Dspace
DSpace Software, version 1.6.2 Copyright © 2002-2008 MIT and Hewlett-Packard - Feedback
UEvora B-On Curriculum DeGois